HYDRATACE PLETI

08.06.2020

V okamžiku, kdy je pleť důkladně odlíčená, vyčištěná a tonizovaná, je ten pravý čas začít ji hydratovat. Zapomeňte ale na hutné, super mastné krémy, a přivítejte extra lehké a mimořádně účinné produkty nové generace, se kterými už vaše pleť nebude nikdy žíznit.

1 ESENCE

Pod tímto názvem si lidé v našich končinách stále ještě představují rozdílné produkty a v podstatě nikdo přesně nevím, oč jde. Zato v takové Koreji by vám to řekli přesně! Esence je vysoce likvidní produkt připomínající pleťovou vodu, který se ale používá před užitím krému, resp. séra a krému, a to až po použití pleťové vody či tonika a slouží k hydrataci pleti.

Nanáší se pomocí vatového tampónu nebo vklepáním konečky prstů a vpravuje hluboko do pleti ty nejcennější živiny v podobě minerálů nebo třeba rostlinných extraktů. Pokud je vaše pleť opravdu suchá, velmi citlivá nebo zralá a běžné krémy vám nestačí, zkuste do své rutiny zahrnout i pleťovou esenci. Dostane se tam, kam se běžné krémy ani séra díky svojí konzistenci nedostanu a poskytne vám zcela novou dimenzi v oblasti hydratace.

Pečující esence s korejskými minerály z hloubky 1 100 m pod hladinou moře.

Koncentrovaná esence s kyselinou hyaluronovou a vitamínem C okamžitě projasňuje pleť.

La Prairie

Essence-In-Lotion

nultý krok péče o pleť před aplikací séra
8 130 Kč

Kaviárová esence pro ty nejnáročnější, která pleť vyživuje, vypíná a zpevňuje.

2 SÉRUM

Je o něco hustší než esence, přesto podstatně lehčí než krém. Séra jsou i v našich končinách poměrně dobře známá a nacházejí si stále větší oblibu. Podobně jako esence pronikají do hlubších vrstev pleti, kam vpravují účinné látky. Při aplikaci se zaměřujte na celé tváře a čelo, vyhnout se můžete t-zóně, pokud není uvedeno jinak. Jejich velkou výhodou je variabilita, díky které je můžete s krémy kombinovat podle rozličných potřeb.

Například velmi lehký krém určený pro problematickou pleť nemusíte ihned nahrazovat hutnějším krémem, pokud se bojíte příchodu prvních vrásek. Stačí před krémem aplikovat vhodné protivráskové sérum a nadále pak používat svůj lehký krém. Séra můžete taktéž měnit třeba podle ročních období, abyste docílili optimální péče a nemuseli jste nahrazovat svůj oblíbený krém.

SLEVA 30%
Clarins

Double Serum

sérum
od 2 317 Kč
Další varianty (2)

Multifunkční sérum pro okamžité zkrášlení pleti bojuje hned na pěti úrovních - regeneruje, okysličuje, vyživuje, hydratuje a chrání.

Omlazující sérum, které bojuje proti všem průvodním jevům stárnutí, jako jsou například i pigmentové skvrny, nejednotný tón, tmavé kruhy a otoky.

Stále populárnější retinol je obsažen i v tomto šetrném olejovém séru české značky. Mimořádně účinně obnovuje a regeneruje pleť.

3 KRÉM

A jdeme do finále. Krémy jsou součástí každodenní rutiny snad všech žen. Najdete nepřeberné množství textur, z nichž vybrat tu pravou nemusí být vždy lehké. Řiďte se především vaším instinktem, tedy aby vám byla aplikace krému příjemná a po nanesení se cítila vaše pleť komfortně. Zhruba kolem 25 let je dobré začít rozlišovat denní a noční péči, kterou můžete odlišit nejen krémy, ale třeba právě zařazením vhodného séra nebo esence.

V tomto věku, kdy ještě obvykle nejsou ani první jemné linky vidět, je dobré zařadit první anti-agingové přípravky. Důležité je začít právě v tento čas, kdy budete jemným linkám i hlubším mimickým vráskám předcházet. Jakmile se jednou objeví, je mnohem náročnější se jich zbavovat. Svoji podstatnou roli hraje i konkrétní typ pleti a především genetika, takže vždy respektujte svoje přirozené potřeby a sledujte ženy ve vaší rodině.

Bohatý výživný denní krém obsahuje vysokou koncentraci minerálů z Mrtvého moře díky kterým zpevňuje povadlou pleť a minimalizuje viditelnost linek a vrásek.

Krém z dílny kubánského návrháře s obsahem syntetického hadího jedu spouští doslova paralyzující reakci, která pomáhá předcházet vráskám a dlouhodobě je redukovat

Jedinečný krém s tzv. „3D" efektem, který vyplňuje linky a jemné vrásky díky vysoké koncentraci kyseliny hyaluronové.

A ještě několik obecných tipů závěrem:

• Do esencí, sér ani krémů ideálně nesahejte rukou, ale nabírejte je pomocí špachtliček přiložených nebo třeba hygienických tyčinek.

• Dbejte na dobu trvanlivosti, tj. zejména u tekutých přípravků si vždy přesně poznačte, kdy jste je otevřeli, a pak podle symbolu na obalu hlídejte datum trvanlivosti, Po jeho skončení se s nimi nemilosrdně rozlučte.

• V horkých letních měsících (i mimo ně) můžete většinu produktů uchovávat v chladničce v prostoru, který je k tomu určený. V případě olejových produktů předejdete rychlému žluknutí, navíc je jejich aplikace obzvlášť během veder neuvěřitelně osvěžující.

• Pokud stále tápete, vyhledejte svoji nejbližší kamennou parfumerii, vyhraďte si nějaký čas a přijďte se poradit. Náš proškolený personál vám pomůže s testováním a výslednou volbou té nejlepší péče.