INTIMNÍ PÉČE V HORKÝCH DNECH

Letní období často trávíme kvůli horku u moře, na koupalištích či na zahradě u bazénů. Abyste si tento čas užili co nejvíce, bez nepříjemných potíží, je třeba nezapomínat na správnou péči o intimní partie. Vlhkost a teplo totiž může vést k bakteriálním infekcím či zánětu močových cest.

Pokožka intimních partií patří mezi nejcitlivější na našem těle, a je tak více náchylná k podráždění. Ať už budete plavat v bazénu nebo v moři, ihned po koupaní vyměňte mokrý spodní díl plavek za suchý. Když zůstanete v mokrých bikinách, může vlhkost vytvořit ideální prostředí pro množení bakterií.

Proto si zapamatujte tato tři pravidla, díky kterým si léto užijete naplno:

1/ ŠETRNÁ HYGIENA

Čistota intimních partií je nezbytná. Vsaďte proto na jemné intimní balzámy, které díky svému šetrnému složení napomáhají udržovat mikrobiom pokožky a zklidňují ji. Balzám můžete také nanést na intimní partie chvíli před tím, než se půjdete koupat. Vytvoříte tak ochrannou bariéru mezi vodou, minimalizujete účinky složek, které by vás mohly podráždit, a brání vysušujícím účinkům vody v bazénu a slané vody.

ORGANIC OASIS LAB

Probio Woman Therapy

doplněk stravy pro podporu hormonální a vaginální rovnováhy
924 Kč

2/ BERTE PROBIOTIKA

O pozitivních účincích probiotik na střeva a trávení se ví již několik let. Věděli jste však, že jsou také skvělým pomocníkem v péči o intimní partie? Zajišťují totiž správnou hladinu pH a vytvářejí nehostinné podmínky pro bakterie, které do prostředí intimních partií nepatří. Probiotika najdete v intimních balzámech nebo je můžete doplňovat v kapslích či tabletách. Podpoříte tak svou imunitu, pomůžete zmírnit vaginální záněty a zlepšíte zdraví vašich intimních partií.

3/ PITNÝ REŽIM

Pitný režim je nezbytný pro správné fungování celého našeho těla. Hydratace je proto důležitá o pro naši pokožku i sliznice. Pijte hodně vody a vyhýbejte se příliš sladkým nebo kofeinovým nápojům, které mohou způsobit dehydrataci.