JAK DLOUHODOBĚ PEČOVAT O SVOU PLEŤ?

15.05.2021

Kdy jindy svoji pleť pořádně odměnit než po dlouhé zimě a neustálých změnách počasí. Vytvořte si rutinu pro svou pleť a uvidíte, že vám to brzy vrátí! Máme pro vás tipy a triky jak na to.

PROČ JE RUTINA DŮLEŽITÁ?

Každý den čelí pleť mnoha negativním vnějším vlivům – stres, změny počasí, roušky nebo časté sahání na obličej. To vše způsobuje nežádoucí změny, jako je vysušování, vyrážka, zvýšená citlivost a akné. Přechody ze zimy do tepla navíc brání pokožce absorbovat vlhkost, což způsobuje suchost a pocity pnutí. Proto je velmi důležité nabídnout naší pleti „něco navíc" a sestavit si rutinu, která jí poskytne potřebnou ochranu, výživu, a hydrataci. Věděli jste, že: Průměrně si člověk sáhne na tvář až 23krát za jednu hodinu?

 

HLEDÁME VHODNOU RUTINU PRO VAŠI PLEŤ

Alfa a omega pro zvolení správné rutiny je znalost naší pleti. V péči o pleť bychom se neměli řídit věkem, ale specifickými potřebami, které naše pleť vyžaduje. Pokud si nejste jisti, neváhejte se nejdříve obrátit na odborníka nebo si domluvit schůzku ohledně diagnostiky pleti. Ve chvíli, kdy víme, co naše pleť skutečně potřebuje, je sestavení rutiny hračka.

Biotherm

Life Plankton Essence

pleťová essence
2 070 Kč

ZAČNĚTE KROKEM 0!

Každá rutina by měla začít čištěním a tonizací pleti. I když není nalíčená. Tento krok se často podceňuje, a přitom se jedná o jednu z nejdůležitějších částí. Na pleti se nám totiž po celý den usazují nečistoty, mastnota, pot a nebo smog. Náš tip po vyčištění je Life Plankton™ Essence. Zklidňuje, vyhlazuje a rozjasní pleť, ale také zvyšuje efektivitu dalších použitých produktů v naší rutině. Esence je stejně koncentrovaná jako sérum, ale má tekutější a lehčí texturu, podobně jako kosmetická voda. Díky tomu se skvěle absorbuje a proniká do hloubky pleti. 

 

Biotherm

Life Plankton Elixir

regenerační sérum
2 030 Kč

SÉRUM PRO RESTART PLETI

Obsahuje aktivní ingredience ve vyšší koncentraci, které cílí na konkrétní problémy pleti. Díky tomu se výsledky projeví rychleji než u ostatní péče. Používá se ráno i večer. Sérum Life Plankton™ Elixir pak obsahuje prozatím nejvyšší koncentraci (5%) aktivní ingredience Life Plankton™. Proto efektivně regeneruje a posiluje naši pleť, čím pomáhá optimalizovat proces její obnovy, takže zůstane odolná, svěží a vypadá zdravěji.

 

Biotherm

Aquasource Day Cream

denní krém pro normální a smíšenou pleť
1 400 Kč

HYDRATACE JE ZÁKLAD

Denní a noční péči vybírejte vždy dle potřeb vaší pleti. Nezapomínejte však na to, že základem je řádná hydratace a výživa. Pokud máte mastnou nebo smíšenou pleť, neznamená to, že nepotřebuje hydrataci. Při volbě noční péče si vyberte produkt určený přímo na noční použití a nebo krém bez obsahu SPF. Náš tip: Pokud vám nevyhovuje krémová konzistence, zkuste sáhnout po gelové péči.

ROZMAZLUJTE SE

Mimo denní a noční péči zahrňte do svojí rutiny alespoň 1krát týdně masku. Je to ideální příležitost na to se zastavit, vydechnout a udělat si čas sama pro sebe. Čisticí a detoxikační maska Skin Oxygen Wonder Mud vám pomůže zbavit pleť nečistot a všech nežádoucích vlivů způsobených životem ve městě. Za pouhé 3 minuty stahuje póry, odstraňuje nečistoty a zbavuje pleť mazu, díky tomu pokožka snadněji dýchá.