JARNÍ ÚKLID VE 3 KROCÍCH

23.03.2021

Alespoň jednou do roka podrobte svoji kosmetiku důkladné očistě a třídění, které vám zpříjemní, a především usnadní každodenní přípravy. Následujte naše kroky, díky kterým nic nepřehlédnete a k vaší pleti se dostanou jen čerstvé a nezávadné produkty.

ŠTĚTCE JAKO PRVNÍ

Pokud na to chcete jít systematicky, začněte od štětců, které budou i nejdéle schnout. Namočte přibližně spodní polovinu štětin do vlažné mýdlové vody (postačí šetrné mýdlo, ideálně s přídavkem olejů pro rozpuštění mastnoty), a poté kružte štětcem v dlani tak dlouho, dokud nebude voda čirá. Štětec zbytečně neotáčejte štětinami nahoru, voda pak zateče do spojů a štětiny snadněji vypadávají. Zvláštní péči věnujte štětcům z přírodních vlasů, které jsou oproti syntetickým k vypadávání náchylnější. Poté je jemně osušte ručníkem, na kterém volně doschnou.

DOPLŇKY, BEZ KTERÝCH TO NEJDE

Zatímco štětce schnou, vrhněte se na zbytek výbavy, tedy kleštičky na řasy, kartáčky na obočí, houbičky, make-up blendery a manikúrní pomůcky (ano, i ty je čas od času vyčistit a zbavit bakterií). Nezapomeňte ani na hřebeny a kartáče, gumičky a další pomůcky pro úpravu vlasů. Pokud vás trápí kožní problémy, je dobré je alespoň jednou týdně přestříknout desinfekčním prostředkem s minimálně 70 % alkoholu, který je udrží čisté. 

SLEVA 30%
Compactor

Makeup Remover Cotton Pads Organizer

dávkovač na vatové tampónky
111 Kč

TIP

Vynechat nesmíte ani kosmetické taštičky, kufříky či krabice, ve kterých jsou všechny produkty skladované. Všechny látkové a dekorační koše nahraďte akrylovými, které můžete snadno vymýt a zbavit všech nečistot. Navíc budou produkty díky průhledné barvě dobře vidět a vám tak usnadní orientaci.

NASTOLTE ŘÁD

Na závěr přichází nejdůležitější, přesto nejvíce bolestivá část – rozlučte se s prošlými produkty. Jejich použitelnost od prvního otevření zjistíte pod symbolem na obalu. U tekutých produktů je vždy kratší a bývá obvykle od 6 do 12 měsíců, u tuhých pak může být až 24 měsíců. Zvláštní pozornost věnujte tekutým produktům pro oblast očí, které jsou nejcitlivější (řasenky, tekuté linky, oční krémy, odličovací produkty). Do budoucna si zaveďte štítkový systém a vždy po otevření nového produktu si na něm poznačte datum, díky čemuž budete mít v expiracích přehled. Až se rozloučíte s prošlými produkty, přejděte do finální fáze a rozdělte zbylé na ty, které používáte každý den a na ty příležitostné.

GOSH COPENHAGEN

Brush Cleanser

desinfekční čistič na štětce
249 Kč

TIP

Prodloužit životnost nejen dekorativní kosmetiky můžete taktéž díky pravidelné desinfekci – jednoduše přestříkněte rtěnku nebo tvářenku desinfekcí a vyčkejte, dokud neuschne. Produkty s olejovými složkami nebo hutnější balzámy a krémy skladujte (zejména v letních měsících) v lednici nebo na stinném místě, kde nepodléhají tak rychle zkáze.