MAMMA MIA! OSOBNÍ ROZHOVOR S ANEŽKOU A JANKOU CHUDLÍKOVÝMI

04.05.2021

Jen málokterá maminka s dcerou jsou u nás v hledáčku tak širokého publika. Anežku alias @NotSoFunnyAny sledují tisíce mladých dívek ve snaze dobře se nalíčit a najít sebe samu. Její maminku, koučku a mentorku Janku, zase zpravidla o něco straší ženy, které procházejí krizí, neví, kudy kam anebo se naopak chtějí rozvíjet. Jejich vztah je krásný a naplněný podporou, která jim bezesporu pomohla splnit jejich vlastní sny.

Co je podle vás „nesmrtelná krása"? A bylo to dřív jiné než dnes?

A: Myslím, že mnoho věcí se mění a jde s dobou, ale jedna z věcí, která zůstane navždy stejná, je přirozenost. Ráda experimentuji s líčením, ale stará klasika jako přirozené líčení nikdy nevyjde z módy i přes veškeré trendy, které zrovna frčí.

J: Podle mne to je díky internetu a sítím hodně jiné. Kult krásy určuje mediální prostor, který se promítá do společnosti. Na mladé lidi jsou kladeny velké nároky. Navíc se z pěstování určitého vzhledu stal obrovský byznys a lidem jsou vymývány hlavy. Je to vše dost umělé a vzdalujeme se přirozenosti. To si musí každý srovnat sám v sobě. Porovnávání sebe se zbytkem světa tu bylo vždy. Za mých časů to všechno ale bylo jednodušší. Nebyl internet, nevěděli jsem moc, co se děje ve světě. Na druhou stranu jsme někdy nevědomě škodili sami sobě, protože jsme neměli základní informace třeba o zubní hygieně, péči o pleť i o tělo. Jsem ráda, že mám dnes k dispozici nejen informace, ale i obrovské množství služeb v péči o sebe.

Krásná žena je (doplňte):

A: Ta, která objevila samu sebe a cestu k sebelásce. Takové ženy září na dálku a není to o líčení nebo módě, ale o energii, kterou ze sebe vydávají!

J: Ta, která umí být sama sebou a má svůj styl.

Kolik času věnujete sama sobě?

A: Je ironií, že jsem založila kosmetickou značku, a přitom péči o sebe nevěnuji tolik času a líčím se jen párkrát do týdne. Jsem celkem workoholik a nemám tolik volného času, ale je to jeden z mých cílů – vyhradit si víc času na sebe. Když už mohu relaxovat, tak si nejraději dávám vanu a pak se pořádně postarám o mou pleť. Ráda zkouším různé masky, olejíčky a séra.

J: Před pandemií jsem chodila každý měsíc na kosmetiku, na masáž, na manikúru a na pedikúru. Přes to mi nejede vlak. Denně se věnuji péči o pleť tak 5 minut ráno i večer, ale neflákám to. Odličuji se, potom používám pleťovou vodu, sérum a krém. Když chci relaxovat, dávám si koupel s bylinkovými oleji. Používám aroma terapii. Někdy si zamedituji, chodím na procházky a hlídám si minimálně 7 h spánku. Kvůli práci ale málo cvičím. Mám co zlepšovat.

Největší kosmetický přešlap?

A: V líčení těch přešlapů bylo, je a bude. Člověk si myslí, jak je to super, když ten trend zrovna frčí, a pak se na svoje fotky podívá po pár letech a zděsí se, co to nosil. To ale k objevování vlastního stylu podle mě patří.

J: V mládí jsem si díky vlastní nevědomosti čistila obličej Alpou 😊 Jinak nic strašného. Ráda zkoumám nové trendy a informace ve všech oborech, takže si vždy vše ověřím a pátrám po novinkách. Léta letoucí jedu v bio stravě i v bio kosmetice – ještě dávno předtím, než to bylo trendy. Snažila jsem se o to i za komunistů... Ve stravě i v péči o sebe si dopřávám to nejlepší.

Říká se, že ženy dokážou nemožné. Je to pravda?

A: Musím jen souhlasit! Když se podívám, jak těžké překážky v životě překonala moje maminka, tak to je opravdu nepochopitelné. Matka samoživitelka, která i ve chvílích, kdy nebylo ani na chleba, nedala na sobě nikdy nic znát a vždy se nějak postarala, aby mi nic nescházelo. Ona je pro mě superhrdinkou a inspirací, jak bych si přála sama jednou vychovávat děti. Dávat jim lásku a podporovat je v tom, co je baví.

J: Pokud je žena nezralá a nasadí veškerou energii na manipulaci a prosazení svých zájmů, je to děs. Pokud ale je ta energie namířená na správnou věc, hlavně pokud jde o péči o dítě a druhé, je to úžasné.

Co byste vzkázala všem ženám?

A: Aby byly samy sebou a dělaly to, co je opravdu baví a naplňuje. To, zda je žena šťastná, se totiž vždy podepisuje i na vzhledu, který vyzařuje.

J: Že nejkrásnější jsme, když jsme samy sebou a vnitřně spokojené. Je správné dát se na první místo a udělat pro sebe to, co potřebujeme, abychom potom byly dobré mámy, partnerky, kamarádky, kolegyně...

Nezapomeňte oslavit Den matek a obdarujte svoji maminku podporou, společně stráveným časem a malým dárkem v podobě kosmetiky, která každou ženu potěší!

NOT SO FUNNY ANY

Aromatherapy Bath Bombs - Zzz

aromaterapeutická koupelová bomba
185 Kč

RELAX

Janka i Anežka se shodují, že chvíle času věnované pouze sobě samým tráví nejraději v koupeli s vonnými oleji. Vyzkoušejte aromaterapeutickou bombu do koupele s kvalitními oleji, bambuckým máslem a solí pro uvolnění a klidný spánek s výhodnou cenou.

NOT SO FUNNY ANY

Cleansy Jelly - Lily of the Valley

čistící želé na ruce
95 Kč

DO KABELKY

Desinfekce se staly běžnou součástí naší každodenní výbavy. Nová varianta čistícího želé s vůní konvalinek je neuvěřitelně něžná a ženská a potěší každou mámu i babičku.