PŘÍRODNÍ PÉČE O PLEŤ V ZIMNÍCH MĚSÍCÍCH

11.01.2021

Když opustit dům bez čepice, rukavic a zimního kabátu není možné, je na čase zvážit, zda bychom neměli počasí uzpůsobit i péči o pleť. Ačkoliv zimním počasím trpí nejvíce suchá pleť, na které se mohou objevovat suchá a olupující se místa, i kombinovaná a mastná pleť bojuje se zimní dehydratací.

Suchost a dehydratace vedou k mdlé, začervenalé pleti a zvýšené citlivosti, s pocitem pnutí a diskomfortu. Náhlé změny teplot narušují přirozené fungování bariéry pleti a její schopnost zadržovat vláhu.

Jak tedy můžeme o svoji pleť v zimních měsících pečovat, a to přírodním způsobem?

1. Čistěte jemně a šetrně

Vyzkoušejte například bezoplachovou micelární vodu -417 s obsahem minerálů z Mrtvého moře a extraktů z aloe vera či zeleného čaje.

Produkty, které je třeba oplachovat, nikdy neoplachujte horkou vodou a pleť hydratujte, dokud je stále vlhká.

Šetrně a zároveň důkladně vyčistit pleť umí čisticí olej LUMENE obohacený o extrakt ze smrkové kůry. Nezbavuje pleť přirozených ochranných bariér zatímco ji efektivně očišťuje od make-upu i nečistot.

Lumene

Moisturizing Prebiotic Oil-Cocktail

hydratační pleťový olej s probiotiky
790 Kč

2. Hydratujte více než obvykle

Klimaticky dehydratovaná pleť se liší od suché pleti, která nepostrádá vodu, nýbrž olej. Suchá pleť bude tak potřebovat doplnit jak vláhu, tak výživu. 

Zvolte sérum, které je bohaté na oleje, a nahradí tak přirozenou tvorbu mazu, například LUMENE prebiotický koktejl, který obsahuje jojobový olej a olej ze semínek arktické borůvky a zároveň vyživující vitamín E.

I přes mylné domněnky, i mastnou a kombinovanou pleť je třeba hydratovat, můžeme ale využít produkt s lehčí texturou, například LUMENE intenzivně hydratační sérum obsahující vysoce hydratační červenou řasu.

3. Uzamkněte hydrataci v pleti

To platí obzvlášť pro suchou pleť, která postrádá maz, který by zpomaloval odpařování vody. Dalším krokem v péči o pleť v zimní období je tedy krém s hutnou, krémovou konzistencí, který zadrží vláhu a vytvoří na pleti ochrannou bariéru.

Pro suchou pleť je vhodný LUMENE vyživující intenzivně hydratující krém s obsahem severské čagy a pečujícího mandlového oleje.

Pro kombinovanou či mastnou pleť zkuste -417 minerální hydratační krém, který pleť hydratuje a zároveň regeneruje, zatímco minerály z Mrtvého moře působí proti nadbytečné tvorbě mazu.

4. Nezapomínejte na rty

V zimě jsou rty vystaveny náročným podmínkám, je proto třeba je v průběhu dne často hydratovat.

Jak o rty, tak i o další suchá místa můžete pečovat za pomoci intenzivně vyživujícho balzámu. Jedná se o vysoce multifunkční produkt, který hydratuje i ta nejsušší místa.