TRENDY LETNÍ VŮNĚ (NEJEN) PRO TEENAGERKY

14.08.2021

Co voní dnešním mladým ženám a dívkám? Dávno neplatí klišé, že si vybírají zásadně sladce svěží růžové toaletky bez nápadu. Naopak, nosy takzvané Generace Z umí být pěkně vybíravé. Vyhledávají osobité vůně, které podtrhnou jejich charakter a doplní aktuální náladu.

V kurzu jsou hravé flakony a originální ingredience, třeba v podobě lahodných makronek nebo exotického ovoce. Oblibu si získaly neotřelé kombinace svěžích citrusových a hřejivých, lehce pikantních nebo orientálních tónů.

Přinášíme vám tipy na nejzajímavější novinky sezóny, které zaujmou nejen nejmladší zákaznice.

OPTIMISTICKÁ

Multitalentovaná popová diva Ariana Grande boří nejen příčky hudebních hitparád, ale i těch parfémových. Její poslední voňavá novinka THANK U, NEXT uspěla i v letošní anketě COSMOPOLITAN BEAUTY AWARDS, kde zvítězila v kategorii „Popular".
Vůně zaujme nejen nezaměnitelným flakonem v podobě pukajícího srdce, ale i jedinečnou kompozicí s gurmánským nádechem. Šťavnaté ovoce se v ní prolíná s netradičním kokosem a sametovým pižmem. Je jako něžný polibek, který vás okamžitě vyléčí z jakýchkoliv chmurů i nešťastné zamilovanosti. Dodá vám optimismus a chuť jít dál.

REBELSKÁ

Značka Moschino ráda provokuje svéráznými flakony, jež se vzpírají všem zažitým stereotypům. „Medvídek" letos dostal navíc žvýkačkově růžový obleček. Nenechte se obalem zmást, tohle není žádná jednoduchá voňavka pro malé princezny, ale pořádné rebelky!
TOY 2 Bubble Gum překvapí svou sytostí, kořeněnými a orientálními akcenty. Kombinace tutti frutti tónů s delikátní růží, štiplavým zázvorem a kandovanými citrusy rozhodně vystupuje z řady jiných „růžových" vůní. Je jako moment překvapení, když prasknete velkou žvýkačkovou bublinu. S takovouhle vůní prostě nelze mít špatnou náladu!

BEZSTAROSTNÁ

Vůně, která dokonale podtrhne bezstarostnou atmosféru letních dní. Jiskřivá novinka z dílny slavné italské módní značky Versace vás unese na břehy prázdninových ostrovů, omývané průzračnými mořskými vlnami pod blankytným nebem. Svěží citrusovou kompozici, zahalenou do neodolatelného tyrkysového odstínu, doplňuje vyladěný mix ovocných, květinových a dřevitých tónů.
Složení vůně navíc splňuje moderní požadavky na šetrnost k přírodě. 85 % složek je snadno biologicky odbouratelných a mnohé z nich byly vyrobeny pomocí „zelené" biotechnologie.

ZAMILOVANÁ

Hledáte něco jemného a něžného v duchu kouzelných letních lásek? Nová sestra ikonické vůně Lanvin Éclat d'Arpège s výstižným přívlastkem Sheer je jako křehká víla tančící mezi slunečními paprsky. Je ideální vůní do horkých dní – nebude vás nijak obtěžovat, ale každému, kdo kolem vás projde, zamotá hlavu.
Vůně v sobě ukrývá opojnou esenci pocitů štěstí a radosti jako na počátku zamilovanosti. Zaujme kontrastem mezi kysele osvěžujícím dračím ovocem a průzračnou čistotou lotosových okvětních lístků. Květinový buket v srdci pozvolna přechází v pižmové pohlazení.