VŮNĚ LETOŠNÍHO LÉTA

22.07.2020

Na jaře se nám všem tak trochu zamotala hlava. Nikoli ze svěžích novinek, na které od ledna jako skalní fanoušci vůní netrpělivě čekáme, ale z obav, zákazů a nařízení.

Poslední týdny ale ukazují, že se svět (tedy alespoň v našich končinách) vrací pomalu do normálu a dostáváme neodolatelnou chuť zase se líbit. A potvrzují to i vědecké studie! Jeden rozsáhlý průzkum nedávno potvrdil, že se lidé v těžkých dobách rádi obklopují vůněmi, které jim podvědomě evokují běžné, příjemné dny bez starostí. Seznamte se proto bez obav s letními novinkami vůní, které stojí za povšimnutí!

VŮNĚ, JAK JI NEZNÁTE

Vůbec první a patentovaná vizuální vůně Amkiri™ kombinuje dva smyslové vjemy – vizuální a čichový. Napadlo vás někdy vzít svůj oblíbený parfém a doslova se v něm vykoupat? Nebo ještě líp, malovat si s ním po těle? Pokud ano, nejste divní, naopak! Newyorčanka s izraelskými kořeny Shoval Shavit Shapiro o tom ví svoje. Jako studentka designu dostala nápad přinést kosmetický produkt s nějakým kreativním přesahem, který se jí podařilo do puntíku splnit.

Jak to funguje?

Sada obsahuje štětec a speciální, parfémem infuzovaný inkoust uhlové barvy, se kterým můžete malovat po celém těle buď volnou rukou nebo s pomocí přiložených šablon s více než 95 ornamenty a symboly. Vůně je unisexová s příjemnými tóny máty peprné, jalovce a zázvoru. Inkoust je hypoalergenní a s veganským složením. Samotné tetování vydrží na kůži podle konkrétního místa držet až 3 dny.

DÁMSKÉ VŮNĚ

Pokud jste romantická duše a léto ve vašem pojetí vypadá jako osudové léto Dannyho a Sandy z Pomády, pak vsaďte na novou verzi slavné Irresistible z dílny GIVENCHY. Neuvěřitelně lehkým a spontánním způsobem v sobě mísí barevné tóny hrušky a pižma spolu se svěžími tóny růže a světlého dřeva.

O něco vášnivější kompozice ve stylu Hříšného tance se ukrývá v jednoduchém červeném flakónu DSQUARED2. Její název – Red Wood – vám už mnohé napoví. Je jako hořící dřevo, jiskřivé, nepředvídatelné a tolik živelné. Samotná vůně v sobě ukrývá zdánlivě nečekanou kombinaci – růžový pepř s dotekem brusinky, liči, růže a magnólie.

Slunce jiskřící na písku a teplý vítr svobody v sobě spojuje Chloé Nomade Absolu de Parfum

Letní edice slavné parfémové vody Ocean di Gioia z dílny Giorgio Armani je stvořena pro odvážnou ženu, která je vždy spontánní a silná. Stejně jako oceán.

PÁNSKÉ VŮNĚ

Když se teplota vyšplhá víš, než je příjemné, les je jedním z míst, kde se ještě dá „dobře" dýchat. Jeho vůně je tajemná, dřevitá a plná nečekaných protikladů stejně jako nové pánské vůně.

Green Wood od DSQUARED2 doplňuje dámskou verzi Red a najdete v něm stejně tak neotřelou kombinaci v podobě citronu s aromatickou svatolínou a pikantním bourbonským pepřem.

Naproti tomu reinterpretace slavné Guilty Pour Homme od GUCCI umocňuje tradiční kódy mužské krásy jako je tajemno a nekonvenčnost. Nová verze se moderním pohledem vyjadřuje ke dvěma vonným látkám oblíbeným zejména v 70. letech – k lehce nahořklé růži a chilli papričce, které zde perfektně doplňuje právě cedrové dřevo.

Nová verze Givenchy Gentleman Boisée v sobě spojuje teplo ohnivého dřeva  s jemnou elegancí duhovky. Je gentleman, který ve stejné míře demonstruje  charakter a citlivost. Ve skvostné kompozici najdete třeba kakao nebo semínko koriandru.

Poslední novinkou je přírodní repelent, který voní jako parfém. Acqua d´Alfresco je jemně parfémovaný sprej obsahující patentovanou směs více než 20 esenciálních olejů a je osvědčenou ochranou před nepříjemným kousavým hmyzem, na který nedají dopustit i hvězdy stříbrného plátna jako např. Pierce Brosnan či Daniel Craig.