ZIMNÍ WELLNESS A TRIKY PRO PÉČI O SEBE

Zimní měsíce mohou být tvrdé a ovlivnit naši pohodu. Kratší dny a chladné počasí mají vliv na naši náladu, pleť a imunitu. Nicméně, zima nemusí být depresivním obdobím. Zde jsou naše tipy, jak si dopřát radost a péči o sebe během posledních zimních měsíců.

Tajemství úspěšné hydratace

V zimním počasí ztrácíme více vody než během jiného ročního období. Důvodem je odpařování, což se stává, když vcházíme z chladného venkovního počasí do teplého prostředí nebo jsme vystaveni ostrým větrům. Kůže se stává suchou a náchylnější k problémům, jako jsou vyrážky a léze. Ranní rutina s hydratační mlhou a krémem může přinést úlevu. Hydratační mlha s magnéziem od Novexpert hydratuje, chrání před znečištěním a působí jako antioxidant. Magnézium má prospěch i pro pokožku. Nepříjemného pocitu pnutí a suchosti se zbavíte s hydratačním krémem Hyaluronic Acid The Repulp Cream od stejné značky, který obsahuje vysokou koncentraci čisté kyseliny hyaluronové. Vysoká koncentrace 2 forem čisté kyseliny hyaluronové navíc vyplní vrásky zevnitř, což se nám jistě hodí i během zimy.

Dopřejte své pleti trochu NLP : „něžná láskyplná péče"

Když teploty klesají, naše pokožka trpí nedostatkem vlhkosti, snižuje se až o 25 %. To může způsobit mikro-prasklinky, což zvyšuje pocit suchosti a citlivost v chladném počasí. Proto je důležité pokožce dodat trochu něžné láskyplné péče, a to hlavně večer. Vyhněte se hrubým peelingům a věnujte se spíše jemné péči. Večer je čas na výživu, která by ráno byla příliš zatěžující a nestihla by se dostatečně vstřebat.
Večer, stejně jako ráno, nám pleťová mlha pomůže otevřít póry pro lepší proniknutí dalších produktů. Poté použijeme oblíbené sérum a výživnou masku nebo hutnější krém podle potřeb vaší pleti.

V případě sér máme hned několik skvělých tipů podle typu a kondice pleti:

1. Zralejší pleť 45+, málo pružná s tendencí k suchosti: Youth+ Perfection Serum od Green Skincare

2. Pleť 25+, pružná, ale s pocitem pnutí a mírným zarudnutím: Hyaluronic Acid Booster Serum od Novexpertu

3. Pleť 35+, v kondici, bez známek dehydratace, ale s pigmentovými skvrnami po létě: Vitamin C Booster Serum od Novexpertu

Na závěr večerní rutiny si nezapomeňte dát něco výživného, aby měla vaše pleť v noci dostatek látek na regeneraci. Nemusíte se bát hutných, balzámových nebo olejových produktů, protože po vyčištění pleti nezůstane nic na povrchu.

Zde jsou naše tipy na skvělé produkty pro večerní výživu:

1. Hyaluronic Acid The Repulp Mask od Novexpertu

2. Youth+ Day cream od Green Skincare

3. Omni Glowing Oil od WA:IT

Proměňte svou koupel v čas hýčkání

V zimě si rádi dopřejeme teplou perličkovou koupel, která nás zahřeje, zatímco venku fouká vítr a prší. S jemným osvětlením, koupelovou solí, svíčkou a příjemnou hudbou si vytvoříme dokonalou relaxační atmosféru. Někdy však může být obtížné vybrat správnou vůni. Puressentiel REST & RELAX Air Spray s 12 esenciálními oleji je skvělým doplňkem každé koupele, který vám pomůže relaxovat v každém ročním období.

Zimní období může být náročné pro nás, naši pleť, náladu i kondici. Přesto bychom neměli zapomínat na jeho původní účel, který spočívá v odpočinku, regeneraci a přípravě na nadcházející období. Proto se o sebe pečlivě staráme, abychom v nové sezóně zářili více než kdy předtím.