5 KROKŮ ZA LEPŠÍM SPÁNKEM

29.01.2022

Nejen první letošní úplněk, ale také špatné návyky a přemíra elektroniky způsobují, že se nám i přes značnou únavu nedaří v posledních dnech usnout. Pokud se tento problém týká i vás, nezoufejte a osvojte si několik jednoduchých postupů, které vám mohou pomoct.

1.

Dvě hodiny před spaním zapalte svíčku. Pokud si nevíte rady, vyberte podle popisu takovou, která nejlépe odpovídá vašemu rozpoložení. Aromaterapie je od pradávna účinným pomocníkem v boji proti úzkostem, strachu, stresu či nespavosti.


2.

Půl hodiny před spaním svíčku zhasněte a dlouze a intenzivně vyvětrejte místnost. Její vůně se bude jemně linout ložnicí, přesto vás nebude obtěžovat. Průzkumy ukazují, že optimální teplota pro spánek je daleko nižší, než si většina myslí. A čerstvý vzduch je základ.

3.

V tuto dobu zároveň lehce zatemněte místnost, zhasněte světla a dejte tak tělu signál, že se blíží spánek. Pro extra péči o pleť a vlasy dejte přednost hedvábnému povlaku na poštář před bavlněným. Po probuzení je pleť hladká a hydratovaná, vlasy se necuchají a zbytečně nelámou, naopak jsou lesklé a hebké.

4.

Těsně před spánkem zatemněte místnost a nasaďte si masku na oči. Kvalitní spánek by měl probíhat za tmy, jedině tak může tělo vylučovat hormon spánku, melatonin.

5.

V ložnici se vyhněte elektronice, displejům a televizi. Dobrou noc! I když vás možná čeká jen pár hodin, budou o to vydatnější.