ČISTÁ PLEŤ JE ZÁKLAD

03.06.2020

Ještě, než začnete uvažovat o vhodné péči, věnujte pozornost důkladné přípravě.

Odlíčení, čištění a tonizace je základ, bez kterého nebude ani sebeluxusnější krém fungovat.

Častou chybou je spojení odličování a čištění v jeden krok nějakým univerzálním prostředkem, nejlépe třeba micelární vodou. To si lze dovolit jen výjimečně nebo třeba na služební cestě. Běžně by mělo být odlíčení a čištění striktně odděleno a v případě, že máte problematickou pleť se sklonem k maštění, používáte velké množství make-upu, UV filtrů nebo vás trápí akné, doporučujeme provádět tzv. double cleansing.

Nejnovější trend v oblasti čištění pleti staví na kombinaci dvou typů produktů. V první fázi tedy odstraňujete zbytky make-upu, pleťový maz a odumřelé kožní buňky s pomocí mastného, olejového nebo balzámového odličovače, a teprve až je pleť „vyčištěná", nanášíte druhý, pěnivý nebo gelový cleanser, který prostupuje hlouběji do pleti, kde předchází tvorbě černých teček a nedokonalostí.

Ať už si vystačíte s jedním nebo dvěma typy vyčištění, vždy ale následujte 3 základní kroky, a to odlíčení, čištění a tonizaci.

1 ODLÍČENÍ

Důkladné odlíčení je základ, kterému byste měly stejně jako líčení věnovat dostatek času. Podle osobních preferencí zvolte krém, balzám, vodu nebo třeba dvoufázový olejový odličovač, se kterým rozpustíte i voděodolné líčení. Obecně platí – čím více dlouhodržícího make-upu používáte, tím mastnější složení by měl váš odličovač mít.

 

Sisley

Eye and Lip Gel Make-up Remover

odličovač make-upu pro oči a rty
2 340 Kč

Velmi svěží a jemný gel, který kombinuje účinné odstraňování i voděodolného make-upu a benefity péče o pleť.

Lancôme

Bi-Facil

odličovací olej
od 1 090 Kč
Další varianty (2)

Bestseller mezi dvoufázovými olejovými odličovači rozpustí veškerý make-up.

Odličovací krém s výtažky z alpských bylinek je vhodný i pro extrémně citlivou pleť.

2 ČIŠTĚNÍ

Až vám na tváří nezbyde jediný pigment, přichází čas na čištění. Opět můžete vybírat z různých typů textur, a to mezi gely, pěnami, jílovými čističi, mýdly, oleji nebo třeba mléky, která jsou vhodná pro suchou, zcitlivělou pleť. Při čištění nepoužívejte příliš teplou, ale spíše vlažnou vodu, abyste zbytečně nedráždili a nevysušovali pleť.

Korejský hloubkově čistící gel s mořskými řasami a kyslíkem pro oživení pleti.

Zmatňující bahenní mýdlo s minerály z Mrtvého moře je skvělé pro mastnou a problematickou pleť.

Vyživující pěnový cleanser s obsahem huminových kyselin a severské rašeliny.

3 TONIZACE

A nyní poslední krok. Stará škola a generace našich babiček byla zvyklá používat pleťové tonikum poměrně často a věděla proč. Po vyčištění jsou póry otevřené a viditelné, je třeba je stáhnout a připravit pleť na poslední fázi – hydrataci. Pleťová tonika, vody nebo třeba micelárky mají tu vlastnost, že póry stahují, zklidňují pleť a zároveň ji jakoby prokrví, zvláční a připraví na aplikaci séra a krému. Navíc finálně dočišťují pleť a řada z nich díky obsaženým látkám působí i antibakteriálně.

Juvena

Cleansing Calming Tonic

tonizační voda pro suchou pleť
950 Kč

Zklidňující pleťové tonikum proslulé švýcarské značky je vhodné i pro velmi citlivou a suchou pleť.

SLEVA 10%
Dr. Barbara Sturm

Balancing Toner

pleťové tonikum
1 431 Kč

Super jemný vyrovnávací toner perfektně pleť dočistí, pomáhá snížit výskyt pórů a připraví pleť na aplikaci pečující kosmetiky.

Lumene

Deeply Purifying Toner

hloubkově čistící pleťové tonikum
290 Kč

Toner s obsahem březové mízy a arktické pramenité vody zmírňuje viditelnost pórů a pomáhá odstraňovat přebytečný maz.