DO HLADKA

Sezóna odhalených nohou je tu! Pojďme si zopakovat základní sedmero, jak docílit dokonalého oholení bez podráždění nebo zarůstání chloupků.

1/ Dopřejte si čas

Holení žiletkou začněte vždy až po delší sprše nebo koupeli. Chloupky během toho změknou, otevřou se vlasové folikuly a díky tomu je oholíte blíže u kořínku. Hladký pocit vám vydrží déle.

2/ Pozor, jednosměrka

Pokud si myslíte, že holení proti směru je účinnější, pletete se. Pokud máte ostrou žiletku, bohatě stačí holení po směru.

TIP

Objevte úžasné olejové produkty od české značky POETIKO. Začněte sprchovým tělovým balzámem, který se při kontaktu s vodou mění v hebkou mléčnou pěnu. Po holení promasírujte nohy s pomocí suchého oleje se zklidňujícím heřmánkem.  Nakupte oba produkty zároveň a získáte 30% slevu. Akce platí do 31.8. 2023 nebo do vyprodání zásob.

POETIKO

Sprchový tělový balzám s meruňkovým olejem a měsíčkem

sprchový tělový balzám
320 Kč
POETIKO

Suchý olej pro všechny typy pokožky vlašský ořech s heřmánkem

suchý olej
360 Kč

3/ Konec zarůstání

Pokud vás trápí zarůstání chloupků, den před epilací dopřejte nohám důkladný peeling, který odstraní odumřelé buňky a také pomůže se zarůstajícími chloupky. Jemnější peeling, například v podobě lufy, si dopřávejte průběžně.

4/ Otužujte nohy

Po oholení osvěžte nohy studenější vodou. Poděkují vám vaše žíly i pokožka. Dojde tak k jejímu stažení (i v případě drobných ranek po holení) a rychlejší regeneraci.

5/ Pořádně namazat

Samotné holení nikdy neprovádějte na sucho nebo pouze vodou, můžete si tak zadělat až na několikadenní podráždění. Po holení vmasírujte do pokožky jemný olej nebo krém, nohy vám poděkují.

6/ Starý, nový, půjčený, rezavý

Abyste předešli podráždění nebo nepříjemnému zanícení, měňte žiletky alespoň jedenkrát za dva měsíce. Uchovávejte je v suchu, aby nedocházelo k jejich rezavění. Vyhněte se jednorázovým žiletkám a nikdy je nesdílejte.

7/ Raději den dopředu

Pokud trpíte na podráždění a začervenání, nenechávejte to na poslední chvíli a raději holte vždy den dopředu po delší sprše nebo koupeli.