DOPŘEJTE SI POŘÁDNÝ RELAX

24.12.2020

Příznivci spa a wellness procedur letos prožili podivný rok. Po většinu času byly nejen bazény, ale také sauny, vířivky a další oblíbená místa uzavřená. Pokud vám relax v této podobě chybí, je nejvyšší čas vytvořit si svůj vlastní domácí spa rituál.

Blížící se konec adventu je pro mnoho lidí stresující, přípravy na Štědrý večer vrcholí a řada z nás se místo pohody a klidu nechá pohltit stresem. Nejlepší způsob, jak se uvolnit, je právě horká koupel! Jejich benefitů je mnoho – od zklidnění mysli, přes uvolnění a prokrvení svalů až po zlepšení dechu a zkvalitnění spánku. Ztlumte světlo, nalaďte příjemnou hudbu, zapalte svíčky, připravte horkou koupel a obklopte se produkty, které vám vpraví do prohřáté pokožky cenné živiny.

HYGGE ATMOSFÉRA

Příjemné prostředí je základ. Ztlumte světlo a zapalte si vonnou svíčku. Ty od značky DW Home jsou ručně lité ze sójového vosku, který je oproti běžným voskům zdravější, a navíc déle hoří, což znamená, že vám svíčka vydrží déle. V nabídce najdete několik velikostí i vonných variant, pro příjemnou spa atmosféru se hodí svíčky z kolekce nové Atelier - Le Tabac či Lavander.

NOT SO FUNNY ANY

Aromatherapy Bath Bombs - Let That Sh*t Go!

aromaterapeutická koupelová bomba
185 Kč

VYLEPŠETE VODU

Dále vylaďte vodu. Přípravků na trhu je mnoho a záleží jen na vašich prioritách. Za nás doporučujeme aromaterapeutickou bombu do vany od značky NOT SO FUNNY ANY, která má v sobě navíc i sůl, bambucké máslo a kousíčky okvětních lístků nebo vonných dřívek pro doslova multisenzorický zážitek. Jemnější alternativou je sypký mýdlový prášek od skotské značky SCOTTISH FINE SOAPS, který vám vytvoří jemnou mýdlovou pěnu s vůní mléka a heřmánku.

OČISTA A DETOX

Neodmyslitelnou součástí koupele by měl být i peeling, který vám šetrnou cestou pomůže z pokožky odstranit odumřelé buňky a nečistoty. Vyhněte se levným peelingům s umělými částicemi, které mohou kůži podráždit, a volte raději jemné přírodní částečky, jako třeba kávu v kávovém peelingu nebo sůl v tělovém peelingu s minerály z Mrtvého moře.

PLEŤOVÁ MASKA

Po nahřátí se póry v pleti otevřou a přichází ideální doba, kdy ji důkladně vyčistit. Pokud se potýkáte s nedostatkem času, můžete si rovnou ve vaně aplikovat plátěnou masku anebo si během koupele dopřát čistící kúru a až po koupeli ji završit hydratační nebo zklidňující maskou. Možností je mnoho, ale za vyzkoušení rozhodně stojí korejská plátěná maska se zklidňujícím efektem a s bylinným čajem nebo super čistící rašelinová maska s arktickou vodou a severskou houbou čaga.

PO KOUPELI

Co nejdříve po osušení pleť bohatě promažte hydratačními produkty. Teď v zimě jsou výborné oleje, třeba hydratační tělové máslo z kokosového oleje a s rýžovým proteinem pokožku perfektně vyživí, přesto ji nezanechá mastnou. Pokud je vaše kůže suchá a hodně zcitlivělá, sáhněte po oblíbených produktech od značky FENJAL s šetrným složením a za příznivou cenu.

Waterdrop

RELAX (ibišek / acerola / arónie)

microdrink 12 kapslí
229 Kč

DALŠÍ VYCHYTÁVKY

Způsobů, jak si zpříjemnit váš rituál, je ještě mnoho. Během koupele můžete třeba promasírovat tvář s pomocí uvolňujícího achátového válečku, kůži na těle pořádně prokrvíte s pomocí jemného tělové kartáče. Vůni v koupelně nebo třeba v ložnici, kam se po koupeli odeberete, provoňte interiérovým parfémem A.LAB z dílny Mira Saba, na který teď probíhá jedinečná akce se slevou 50 %. A na závěr se nezapomeňte dostatečně hydratovat. Vytvořte si lahodný nápoj s vitamíny a super ingrediencemi pro posílení zdraví nebo ozdravný elixír plný bylinných výluhů, bio olejů a solí pro udržení zdraví a posílení imunity.