JAK NA PÉČI S OHLEDEM NA ZNAČIŠTĚNÉ OVZDUŠÍ?

Žijeme v městském prostředí, které není ideální pro naši pleť. Znečištěné látky jsou všude kolem nás, i v domácnostech a ve venkovských i městských oblastech. Tyto látky mohou poškodit naši pleť, ačkoli si často představujeme znečištění jen jako dým z továren nebo zamořená města. Znečištění ovlivňuje naši pokožku, a i když se mu nedá úplně vyhnout, existují složky v péči o pleť, které mohou pomoci zmírnit jejich škodlivé účinky.

Studie potvrdily, že znečišťující látky ve vzduchu jsou spojeny s běžnými projevy stárnutí pokožky, jako jsou pigmentové skvrny a vrásky. Znečištění může také vést k suché pleti a zvýšené produkci kožního mazu, což může zhoršit kožní problémy, například akné.

Jak se znečištěním bojovat?

Na trhu se objevuje mnoho produktů a značek péče o pleť označených jako „anti-pollution" (proti znečištění), ale tento termín není jasně definovaný, což je běžné v kosmetickém průmyslu. Je lepší zaměřit se na konkrétní složky, které mohou pomoci chránit pleť před účinky znečištění.
Podle studie z roku 2020 mohou antioxidanty jako vitamín C, vitamín E a kyselina ferulová, používané pravidelně v péči o pleť, chránit kožní buňky před poškozením způsobeným znečištěním. Další antioxidanty vhodné pro péči o pleť zahrnují:


● Retinol může redukovat vrásky a bojovat proti akné.
● Niacinamid přispívá k rozzáření pleti a snižuje tmavé skvrny.
● Vitamín E je silně hydratační a podporuje zadržování vlhkosti v pokožce.

Je důležité začlenit rozumnou ochranu před sluncem do všech kroků péče o pleť proti znečištění. To zahrnuje:

● Každodenní používání opalovacího krému s minimálně SPF 30, i když je obloha zatažená.
● Nošení ochranných oděvů, jako jsou klobouky se širokým okrajem a sluneční brýle s UV ochranou.
● Hledání stínu mezi 10:00 a 14:00, kdy je slunce nejsilnější.

Antioxidanty hrají klíčovou roli v ochraně pokožky před poškozením a mohou pomoci zabránit známkám stárnutí a škodlivého vlivu. Zahrnutí antioxidačního séra do vaší péče může být prospěšné, protože mnoho antioxidantů má širší účinky než jen ochranu před volnými radikály. Například:
Přidejte do své každodenní péče o pleť antioxidační sérum z NAQED clean beauty nabídky, které vám pomůže v boji proti znečištění a udržíte si déle zdravě vypadající a mladou pleť:

Green SkinCare YOUTH+ je zdokonalující sérum s 67,5 % účinných látek, které nejen hydratuje, ale také cíleně působí na nejsvrchnější vrstvu epidermis, kde poskytuje intenzivní péči a ochranu. Kyselina hyaluronová pomáhá hydratovat a zadržovat vlhkost v pokožce, zatímco výtažek z akácie a aloe vera poskytuje ochranu a zpevňuje její strukturu.

Novexpert Booster sérum s kyselinou hyaluronovou je zkrátka opravdový zázrak ve skleničce. Díky ultra vysoké koncentraci kyseliny hyaluronové, 960 mg (ekvivalent 40 injekcí), toto sérum okamžitě zadržuje vodu v pleti a napomáhá dokonalé hydrataci. A to není vše! Přírodní extrakty podporují tvorbu kolagenu, čímž se stává tento produkt nezbytným krokem v péči proti stárnutí.

Novexpert Booster sérum s vitamínem C v ultra vysoké koncentraci 25 % podporuje obnovu kolagenu, bojuje proti pigmentovým skvrnám a působí jako antioxidant. Vyhlazuje pleť, rozjasňuje ji a podporuje obnovu buněk.

Všechny tři produkty najdete v clean beauty koutku NAQED ve vybraných FAnn parfumeriích nebo online na fann.cz/naqed