JAS A MAT: LÍČENÍ DO HORKÝCH DNŮ

13.07.2020

Když se hodnoty na teploměru přehoupnou přes 30°C, i ti největší milovníci líčení dávají zpátečku. Jak udržet svoji tvář upravenou a lehce glamour i ve dnech, kdy máte chuť odhodit všechny svršky včetně make-upu? Máme pro vás několik tipů!

TVÁŘE – NECHTE JE ZÁŘIT


Docílit perfektně zmatněného looku je v horkých dnech tak trochu boj s větrnými mlýny. Ušetřete si čas a rovnou sáhněte po highlighterech, které ještě více zvýrazní vystouplé partie tváře, jako jsou vrcholky lícních kostí, špička nosu a střed čela i brady.

Tvářenku můžete vyměnit za bronzer, který zvýrazní líčka a podtrhne opálenou barvu kůže. Oba produkty jsou mnohdy velmi podobné, v nejrůznějších texturách od tekutých přes tuhé sticky až po sypké pudry. Pro svěží zářící efekt pleť v létě vůbec nepudrujte a na klasický krém, BB krém nebo lehounký make-up (potřebujete-li), nanášejte pomocí konečků prstů rovnou bronzer a rozjasňovač. Tento postup je nejsnazší a vůbec nejrychlejší, nemluvě o tom, že ho můžete kdykoli během dne snadno zopakovat.

Pokud chcete přeci jen tvář lehce zmatnit, pak je dobré ji vždy prvně lehce přepudrovat jemným nebo transparentním pudrem, a teprve poté nanášet pudrové rozjasňovače či bronzery, díky čemuž předejdete nežádoucím šmouhám.

Tekutý rozjasňovač od Any Cosmetics patří mezi bestsellery a jeho tvůrkyně, česká YouTuberka a make-up guru @NotSoFunnyAny, nám v kampani se svojí maminkou a babičkou jasně dokazuje, že i takovýto trendy produkt si můžete směle dovolit v jakémkoli věku.

Nadčasová klasika v podobě slunečního pudru Diorskin Mineral Nude Bronze vám dodá přirozené opálení nejen v létě, ale po celý rok. S vitamíny a minerály, které umožňují pleti dýchat.

SLEVA 67%
GOSH COPENHAGEN

Lumi Drops

rozjasňující kapky
od 99 Kč
Další varianty (7)

Tekuté rozjasňovače a bronzery Lumi Drops jsou skvělým způsobem, jak upravit finální vzhled jinak běžného make-upu. V nabídce jsou v různých barevných variantách a lze je vklepat na tvář či rty nebo přimíchat k jakýmkoli tekutým produktům pro vytvoření „glow" efektu.

La Prairie

Skin Caviar Perfect Concealer

rozjasňovač/korektor
od 5 070 Kč
Další varianty (5)

Luxusní korekční pero Skin Caviar Perfect Concealer spojuje dokonalé projasnění vybraných partií v kombinaci s péčí té nejvyšší třídy. Vypínací a zpevňující kaviárový extrakt z proslulých švýcarských laboratoří představuje to nejlepší, co můžete svojí pleti dopřát.

RTY – ŠACH MAT

Vedle rozjasněné, opálené a celkově lesklé pleti, kterou v létě přirozeně máme, se budou nejlépe vyjímat matné rtěnky. Nejen že dají vyniknout bronzeru nebo rozjasňovači, které by mohli v kombinaci s třpytivými rty působit lacině, ale také obecně lépe drží a vy tak předejdete zbytečnému rozmazání. V nabídce najdete matné rtěnky v nejrůznějších podobách.

Mezi ty vůbec nejoblíbenější patří tekuté od Any Cosmetics nebo Revlonu nebo klasické od Gosh a Naj Oleari. Tajným trikem make-up artistů, jak přimět každý produkt zůstat na svém místě a lépe držet, je fixační podkladová báze. Průhledná textura vyhladí a připraví rty, aplikace rtěnky je potom snazší, lépe drží a nerozpíjí se.

NOT SO FUNNY ANY

Liquid Matte Lipstick

tekutá matná rtěnka
od 415 Kč
Další varianty (8)

Absolutní hit loňské roku – tekuté matné rtěnky Liquid Mattes z dílny české YouTuberky @NotSoFunnyAny – jsou tak příjemné, že o nich po aplikaci nebudete vůbec vědět. Stačí je nanést v tenké vrstvě pomocí šikovného aplikátoru nebo úplně jednoduše vklepat pomocí konečků prstů.

Revlon

Ultra HD Matte Lipcolor™

rtěnka
od 420 Kč
Další varianty (7)

Sametově matných a precizně nalíčených rtů docílíte s rtěnkami Ultra HD Matte Lip Color, které vypadají dokonale v každém detailu, přesto jsou lehké a snadno aplikovatelné.

Naj-Oleari

Forever Matte Lipstick

matná rtěnka
od 640 Kč
Další varianty (12)

A pokud preferujete klasiku, pak vsaďte na rtěnku Forever Matte Lipstick s rafinovaným matným finišem, která navíc obsahuje extrakt z divokého manga pro výživu a ochranu rtů.

SLEVA 59%
GOSH COPENHAGEN

Velvet Touch Lipstick Matt Edition

rtěnka
od 99 Kč
Další varianty (24)

Bestseller mezi klasickými rtěnkami představuje Velvet Touch Lipstick. Díky kyselině hyaluronové je tak hedvábná, že ji řada žen preferuje před klasickou krémovou rtěnkou. V nabídce je navíc celkem 24 odstínů včetně široké palety tělových a zemitých barev.

GOSH COPENHAGEN

Fix It! Lip Primer

podkladová báze pod rtěnku
299 Kč

TIP

Podkladová báze je sama o sobě neviditelná. Nanáší se v tenké vrstvě, která bohatě vyhladí jemné linky a vrásky a zdokonalí rty. Fix It! Lip Primer navíc obsahuje i speciální látku, která má na svědomí lehké zvětšení rtů. Aplikace jakékoli rtěnky je potom snadná, barva může být intenzivnější a výdrž je prodloužena.