OCHRANA PŘED ROUŠKOU

19.11.2020

Na straně jedné nedocenitelná pomoc v boji proti novodobé pandemii, na straně druhé strůjce řady dermatologických problémů. Nepříjemné zarudnutí, podráždění nebo dokonce pupínky naplněné tekutinou, pro které už existuje vlastní výraz maskné.

Maskné postihuje nejvíce ty, kteří už někdy trpěli na akné, přecitlivělost či ekzém. Za jeho původce lze označit roušky a respirátory, které vytvářejí vlhké prostředí, ve kterém se velmi dobře daří bakteriím a mykózám.

Pokud vás už taky trápí nebo se tomuto nepříjemnému kožnímu problému spojenému s prevencí mnohem závažnějších problémů chcete vyhnout, držte se následujících rad. Pleť každý den důkladně vyčistěte a hydratujte. Vyberte si produkty s kvalitním, a především šetrným složením a vyhněte se dráždivým složkám jako jsou kyseliny nebo peelingové mikročástice. Následující výběr může být příkladem, jak by mohla vaše každodenní rutina plná šetrných a zklidňujících přípravků vypadat.

1. OČISTA

Něha, ta nejlépe vystihuje celý váš rituál. Začněte šetrným odlíčením pleti pomocí tohoto unikátní odličovacího média z dílny KLARY ROTT, české 100% přírodní kosmetiky z prvotřídních ingrediencí v bio kvalitě. Obsahuje 22 biologicky aktivních látek, například vzácné oleje, silný hydrolát ze zeleného čaje či ručně připravované bylinné extrakty.

2. TONIKUM

Multifunkční přírodní přípravek na bází bylinných výluhů, rostlinných bio olejů a solí v té nejvyšší kvalitě s neuvěřitelným antibakteriálním potenciálem. Můžete s ním řešit i nejrůznější záněty, mykózy, ekzémy nebo třeba odřeniny a popáleniny. Stejně tak jej můžete aplikovat přímo do roušky a zamezit tak rychlému množení škodlivých látek.

3. MINERÁLNÍ VODA

Minerální vody jsou proslulé svými zklidňujícími účinky. Ovšem není minerálka jako minerálka! Ta z korejské lázeňské provincie Gangwon-do obsahuje až 300x více minerálů a stopových prvků než běžné evropské vody, navíc ve speciální podobě, ve které pronikají do hlubin naší pleti. Aplikujte ji ráno i večer nebo kdykoli během dne na podrážděné a suché partie.

Matis Paris

Sensiflora Cream

krém na citlivou pleť pro každodenní péči
2 010 Kč

4. KRÉM

Šetrný krém vhodný pro každodenní použití na problematickou, přecitlivělou a podrážděnou pleť. Obsahuje extrakt z květu šafránu, který funguje jako prvotřídní antioxidant a zesiluje ochrannou bariéru pokožky, a komplex biotechnologických látek, který zabraňuje nadměrné ztrátě vlhkosti a obnovuje přirozený ekosystém pleti.