OSLAVTE MEZINÁRODNÍ DEN ŽEN, MÁ TO SMYSL

08.03.2021

Zapomeňte na karafiáty a komunistické průvody. Kořeny Mezinárodního dne žen sahají mnohem hlouběji, stejně jako jeho samotné poslání, které je třeba si alespoň jednou do roka připomenout. První boje za rovnoprávnost, které před více než sto lety v podání britských sufražetek vyválčily ženám volební právo, započaly dlouhou éru ženského boje nejen za jejich vlastní práva, ale za práva všech, kteří jsou utlačovaní, včetně dětí.

V letošním roce slaví naše síť parfumerií neuvěřitelných 30 let na českém trhu a při této příležitosti vyšel v aktuálním čísle časopisu Forbes rozhovor se spoluzakladatelkou a spolumajitelkou FAnnu, paní Annou Kokolusovou. Popisuje v něm, jaké byly začátky podnikání v tehdejší porevoluční džungli a s tříletou dcerou v zádech, jak moc dala na vlastní instinkt, který ji jako pomyslný šestý smysl dodnes provází při všech důležitých rozhodnutích, a taky že občas je potřeba nechat věci jen tak plynout. O tom, že má k boji za pomoc potřebným co říct, svědčí její mnohaleté charitativní aktivity, které vyústili v založení vlastní nadace FAnn dětem.

Takže pokud ještě nevíte, co s volným časem v následujících lockdownových dnech, máme pro vás plán! Zasvěťte jej oslavě všech žen, které obdivujete a fandíte jim. Přečtěte si zajímavou knihu nebo článek o někom, kdo vás inspiruje a nezapomeňte poblahopřát ženám ve vašem okolí, má to smysl! A aby se vaše komorní oslava nesla v té nejlepší atmosféře, vybrali jsme pro vás tři voňavé produkty z naší speciální narozeninové nabídky se slevou 30 %, které se k tomuto tématu přímo či nepřímo pojí.

MÚZA S DOBRÝM SRDCEM

Audrey Hepburn, jedna z nejkrásnějších hereček a ikona 20. století, byla mimo jiné i zapálenou bojovnicí za lidská práva, zejména ta dětská. V roce 1987 se stala velvyslankyní dobré vůle fondu UNICEF, se kterým pomáhala ohroženým dětem v rozvojových zemích. Na její dílo navázali po smrti její synové, kteří v něm pokračují dodnes. Kromě toho byla také múzou Huberta de Givenchy, který pro ni stvořil v 50. letech sofistikovanou vůni L´Interdit. Její nová interpretace přišla na trh v roce 2018 a je věnovaná všem ženám, které se nebojí posouvat své vlastní hranice a porušovat pravidla.

SVOBODA A NEZÁVISLOST

Nová vůně z dílny Annick Ménardo Hugo BOSS Alive je protipólem pánské BOSS Bottled a oslavuje ženskou svobodu a nezávislost, díky čemuž se ihned stala oblíbenou. Její kompozice byla sestavena tak, aby inspirovala ženy žít naplno každý den, a to prostřednictvím tónů energického jablka, ostrého černého rybízu, švestky políbené sluncem a teplé skořice, které připomínají, že život se nejlépe žije, pokud jiskříme energií. Tón přírodní madagaskarské vanilky se stává symbolem tohoto parfému, symbolem radosti ze života.

PRO SLADKÝ SPÁNEK

Anežka Chudlíková alias Not So Funny Any se na sociálních sítích věnuje kromě líčení a tvorby své vlastní kosmetické značky také boji za práva LGBT+ komunity, kterou podporuje. Účastní se pražských pochodů a každý, kdo ji zná, také ví, že miluje zvířata. I proto je složení všech jejich produktů striktně veganské a s prestižním HCS certifikátem. Pokud byste si chtěli skutečně zpříjemnit závěr dne nebo udělat někomu radost, vyzkoušejte její aromaterapeutickou bombu do koupele s heřmánkem, solí, bambuckým máslem a s kousíčky okvětních lístků slézu. Je to slast, po které bude spát jako miminko.