PROBIOTIKA V KOSMETICE

10.11.2020

Jak je možné, že nás v době nepřeberného množství kosmetických produktů, které si umí poradit snad úplně se vším, stále trápí problémy jako akné, ekzém nebo suchá a přecitlivělá pleť? Největší kosmetický paradox moderní doby má své jméno – kožní mikrobiom.

O tom, jak obrovský vliv na fungování imunity a vůbec celého organismu má střevní mikroflóra, slyšíme ze všech stran, a probiotika ve formě tablet někdy užíval snad každý z nás. Podobně je tomu i v případě pokožky, našeho největšího orgánu. Její povrch je osídlen bakteriemi, jejichž složení se vlivem vnějších faktorů a užíváním kosmetiky neustále mění a odchyluje od svého přirozeného stavu. Právě tato nerovnováha má za následek oslabení pokožky a vznik rozličných kožních problémů.

BALANC

Současné vědecké výzkumy ubírající se ke studiu právě kožního mikrobiomu a jeho složení jsou stále na svém počátku, ale už teď je jasné, že jde o hudbu budoucnosti. Ať už je řeč o bakteriích, které se z mikrobiomu vytrácí, nebo naopak o těch, které se v něm nově objevují, jedno je jisté. Aplikace probiotik (tedy těch „správných" bakterií a kvasinek) na povrch pokožky jí pomáhá navrátit rovnováhu, nakopnout správné fungování a obranyschopnost, díky čemuž se vyřeší vleklé a opakující se problémy od mastící se pleti a akné přes nadměrné pocení až po suchost, podráždění a ekzémy.

Svoji pečující rutinu nemusíte měnit od základu. Máte-li vyhovující produkty s řadou dalších benefitů, zkuste mezi ně zařadit alespoň jeden probiotický produkt. Na trhu už existují v různých formách, takže si můžete vybrat takovou, která Vám bude příjemná a zapadne do Vaší každodenní péče.

ZÁZRAČNÝ SPREJ

pouze se 4 ingrediencemi pro všechny typy pleti, malé děti i lidi s nejrůznější přecitlivělostí a těžké ekzematiky. Aplikovat jej můžete do vlasů, na tvář a kdekoli na těle včetně intimních partií, a to jak s běžnou péčí, nebo úplně samostatně pro „očistnou kúru". Více informací k jeho používání a recenze najdete na zde.

Lumene

Moisturizing Prebiotic Oil-Cocktail

hydratační pleťový olej s probiotiky
790 Kč

KOKTEJL

s dvoufázovou olejovou hydratační formulí a prebiotickým xylitolem, který podporuje ochrannou bariéru a přirozený mikrobiom.

Lancôme

Advanced Génifique

pleťové sérum
od 2 800 Kč
Další varianty (3)

IKONICKÉ SÉRUM

známé jako „aktivátor mládí" je nově obohaceno o 7 pre a probiotických kultur, které již za 7 dní posílí kožní mikroflóru.

Estée Lauder

Synchronized Multi-Recovery Serum

sérum
od 2 550 Kč
Další varianty (4)

NOČNÍ SÉRUM

s probiotiky je vylepšeno o technologii Chronolux™ Power Signal, která využívá nejnovějších poznatků z oblasti epigenetiky.

KRÉM

s inovativní směsí prebiotik a probiotik, laktobacilů a rostlinných extraktů k udržení vyváženého ekosystému pleti. 

TIP: Pokud chcete pleti dopřát kompletní probiotické menu, zvolte Probiotic Skin Solution. Řada nabízí kromě krému také šetrné mléko pro důkladné očištění citlivé pleti a intenzivní koncentrovanou péči pro zpevnění pleti.