ŘEŠENÍ PĚTI NEJČASTĚJŠÍCH PROBLÉMŮ S VLASY V ZIMĚ

25.01.2021

Zima se přihlásila o slovo, avšak s klesajícími teplotami je potřeba nezapomínat na péči o vlasy. Se změnou počasí totiž trpí nejenom pleť, ale i vlasy, které nás mohou pěkně potrápit.

Právě proto bychom měli v zimních měsících věnovat našim vlasům speciální pozornost. Ne nadarmo se říká, že korunou naší krásy jsou právě vlasy.

Jaké jsou nejčastější problémy s vlasy v zimě a jak se jim bránit?

SLEVA 50%
NIKA

Moisture Lock Conditioner

kondicionér pro krepaté a nepoddajné vlasy
275 Kč

2. KREPATĚNÍ A ELEKTRIZOVÁNÍ VLASŮ

I v tomto případě je viníkem časté střídání teplot, které vlasy vysušuje. Vlasy mají tendenci poletovat, elektrizovat a v důsledku toho se i hůře upravují. S nepříjemným krepatěním a elektrizováním se častěji potýkají ženy s poškozenými vlasy. V tomto případě zařaďte do své vlasové rutiny zábaly vlasů a dopřejte svým vlasům hloubkovou regeneraci alespoň dvakrát týdně.
Dopřát si můžete vyživující kokosovou masku obohacenou o unikátní rýžový komplex, která podporuje tvorbu keratinu a narušeným vlasům navrací odolnost.
Extra péči a uhlazení nepoddajných vlasů zajistí kondicionér NIKA. O hedvábně hladkých a lesklých vlasech už nemusíte jen snít.

DS Laboratories

REVITA conditioner

kondicionér proti vypadávání vlasů
1 100 Kč

3. SEZÓNNÍ VYPADÁVÁNÍ VLASŮ

S příchodem zimy můžete zpozorovat i zvýšené padání vlasů. Příčinou jsou vysoké teplotní skoky, kdy přecházíme ze zimy do přetopených místností. V zimě navíc klesá vlhkost ve vzduchu a následkem toho dochází k vysušování vlasové pokožky. Řešením je vhodně zvolená kosmetika a správná péče.
Chybu neuděláte s šamponem a kondicionérem proti vypadávání vlasů. Toto duo obsahuje silnou kombinaci aktivních složek, které vám pomohou zastavit padání vlasů, podpořit jejich růst a uleví pokožce od svědění.

GOSH COPENHAGEN

Argan Oil Moroccan Hair Oil

marocký vlasový olej
329 Kč

5. ROZTŘEPENÉ KONEČKY A LÁMÁNÍ VLASŮ

Majitelky dlouhých vlasů v zimě můžou potrápit roztřepené konečky a lámání vlasů. Konečky vlasů jsou v neustálém kontaktu s mnoha vrstvami oblečení, které si střídavě svlékáme a oblékáme a leckdy je i omylem přivřeme do zipů. Následkem toho se vlasy začnou třepit a lámat.
V zimě proto nezapomínejte do konečků vlasů pravidelně vtírat olej. Vyzkoušet můžete například čistý bio arganový olej nebo kombinaci arganového a lněného oleje. Oleje pomáhají konečky zacelit, uhladit a dodat jim potřebnou výživu.