TÉMA NA TĚLO: INTIMNÍ HYGIENA

Vyhledáváme niche parfémy, používáme nejmodernější krémy a séra a chodíme na dentální hygienu, ale když přijde řeč na tu intimní, pozornosti jí příliš nevěnujeme. Proč tomu tak je a proč se to musí změnit?

POHLED ZBLÍZKA

Vagína neobsahuje dostatek mazových žláz, a pokud je pravidelně myta mýdlem s tenzidy, dochází k vysušení a dysbalanci. Mýdlo obsahující tenzidy pokožku vysušuje, takže je náchylnější k bakteriím a kvasinkovým infekcím. Intimní oblast je nejcitlivější částí těla a absorbuje většinu toho, co na ni aplikujeme. Použití minerálního oleje, povrchově aktivních látek, syntetických vonných látek nebo jiných chemikálií ji může dráždit a způsobit nerovnováhu. Na tento fakt přišla díky tragické zkušenosti zakladatelka značky LIP INTIMATE CARE, Švédka Veronica Campbell, která říká: „Jsem hrdá na to, že můžu nabídnout zdravou alternativu k petrochemickým a syntetickým výrobkům, které dominují na trzích s intimní péčí." O tom, jak moc je péče o intimní partie důležitá a nakolik nepříznivou roli hraje v našem těle zánět, ví své i Dr. Barbara Sturm. Její pečující tělový rituál proto zahrnuje i luxusní intimní produkty s probiotiky a s extraktem z šruchy zelné.

Tipy na produkty z intimní péče

MYCÍ OLEJ

s rakytníkovým olejem, který je známý pro svoje vyživující a regenerační vlastnosti a bojuje proti ztrátě vaginální vlhkosti.

Dr. Barbara Sturm

Dr. Barbara Sturm V Wash

mycí gel na intimní hygienu
1 690 Kč

MYCÍ GEL

pro každodenní očistu pokožky s pre a probiotiky, panthenolem a glycerinem.

Lip Intimate Care

Máta a ylang ylang

hydratační olej na holení
549 Kč

OLEJ NA HOLENÍ

s esenciálními oleji z máty a ylang ylang osvěžuje a ochlazuje pokožku, navíc má i protizánětlivé vlastnosti.

Dr. Barbara Sturm

Dr. Barbara Sturm V Drops

sérum pro intimní hygienu
2 390 Kč

SÉRUM

pro intimní partie s pre a probiotiky, které vyrovnávají kožní mikrobiom a podporují ochrannou bariéru.