VŠE, CO JSTE CHTĚLI VĚDĚT O MASKÁCH

19.07.2021

Pleťové masky jsou neodmyslitelnou součástí pečující rutiny každého, kdo to s pletí myslí vážně. Příchod korejské kosmetiky přinesl před několika lety jejich boom, a řada lidí jim absolutně propadla. Přesto kolem nich panuje řada mýtů, které je potřeba vyvrátit.

MASKA PRO KAŽDÉHO

Dávno neplatí, že by masky byly pouze čistící v konzistenci podobné lázeňskému bahnu. Dnes existuje maska na každý jeden specifický problém, který může vaši pleť trápit. Od hloubkově hydratačních, které pumpují do pleti obří dávku vody a minerálů, přes posilňující (s vitamíny a účinnými extrakty), zpevňující a rozjasňující až po zklidňující (s bylinkami, ochrannými složkami či probiotiky) a skutečně hloubkově čistící a obnovující (s exfoliačními složkami, enzymy, kyselinami či retinolem).

PLÁTNO NEBO HYDROGEL

Na výběr je nejen z různých typů podle konkrétního účelu, ale také z různých forem. Masku můžete nanášet buď klasicky pomocí prstů (nebo speciálních špachtlí), nebo zvolit plátěnou masku, kterou vyjmete z obalu a snadno aplikujete na celou tvář. Aby to nebylo tak snadné, kromě klasických „plátýnek" existuje ještě další textura, tzv. hydrogel, který na pleti lépe drží a zejména v horkých dnech nebo během náročných dní pomůže pleť zklidnit, ochladit a znovu probudit k životu. Tento efekt můžete ještě umocnit tím, že je před aplikací necháte chvíli v lednici.

NA DOBROU NOC

Velkým trendem jsou masky tzv. „na spaní", které se věnují hloubkové obnově pleti, vypnutí, sjednocení barevného tónu a celkovému omlazení. Většina z nich má podobu hutného výživného krému, který před spaním nanesete na tvář a necháte působit přes noc. Během spánku totiž dochází k přirozeným regeneračním procesům v pleti, které s pomocí masky podpoříte.

MASKOVÁNÍ PRO POKROČILÉ

Až se pleťové masky pravidelně zařadí do vaší pečující rutiny (jednou až dvakrát týdně), posuňte ji na vyšší úroveň a poznejte triky, jak z masek vytěžit ještě víc.

Multimasking

Jde o přístup, který vznikl jako reakce na rozličné potřeby různých partií tváře. Většinu z nás trápí mastnější pokožka a rozšířené póry v oblasti T-zóny, okolní partie bývají naopak sušší, s linkami nebo vráskami, mdlé a bez života anebo třeba s pigmentovými skvrnami. Proto si zvolte pro každou partii vhodnou masku (v nabídce jsou i masky na konkrétní partie), a ty poté nanášejte postupně od té, která se nechává působit nejdéle (vždy dodržujte délku působení uvedenou na obalu). Ušetříte tak čas, který byste ztratili nanášením masek po jedné, a výsledek bude díky rozličným účinkům maximální.

Sisley

Express Flower Gel

expresní gelová maska
3 530 Kč

Speedmasking

Vše se neustále zrychluje a nejinak je tomu i ve světě krásy. Někde mezi ranní sprchou a prvním šálkem kávy jsou zhruba tři minuty času, během kterých můžete stihnout hodně. „Expresní masky", jak se jim často přezdívá, fungují obvykle do tří minut a vaši pleť napumpují dávkou hydratace a vitality, rozjasní anebo vypnou.