VŮNĚ LETNÍ ATMOSFÉRY

08.07.2021

Léto může utéct rychle jako voda, vzpomínky nám ale zůstanou nadlouho poté. Nejlepší způsob, jak podtrhnout letní atmosféru a vrýt si krásné zážitky ještě hlouběji pod kůži, je bezesporu jedinečná letní vůně.

Znáte ten stav mysli, kdy se vám díky konkrétní vůni nebo třeba melodii vybaví určité místo, osoba nebo zážitek? Tak přesně to máme namysli!

Vybrali jsme pro vás pět letošních novinek, které perfektně dokreslí vaše prázdninové zážitky.

VŮNĚ STŘEDOMOŘÍ

Stará láska nerezaví aneb spolu na věky věků. Jestli jste si ji během posledních dvaceti let, kdy tato legendární vůně stvořená Mistrem parfému Olivierem Crespem vede na poli svěžích citrusových vůní, nestihli oblíbit, pak je teď ten nejvyšší čas. Její nová interpretace Forever oslavuje citrusové, teplé a šumivé vody Středomoří a stává se ještě návykovější díky kombinaci s dřevitými tóny.

klíčové tóny: jablko Granny Smith, pikantní kalábrijský citron, virginské a kašmírové dřevo

 

VŮNĚ OÁZY V POUŠTI

Limitovaná edice CK One Summer je svěží vůně inspirovaná chladem oázy v americké poušti, která reinterpretuje původní CK One s čerstvými tóny jasného citrusu. Surrealistická láhev navržená umělcem Mishkem má modrozelené přechody a kreslený text inspirovaný vlnami veder. Přiložený list samolepek umožňuje osobní přizpůsobení flakonu a evokuje vzrušující optimismus letního dobrodružství.

klíčové tóny: živá rebarbora, meyerský citron a sladkovodní voda

VŮNĚ PŘÍRODNÍHO ŽIVLU

Hřejivá a sluncem zalitá vůně je čtvrtým pokračováním úspěšné řady letních vůní z dílny Giorgio Armani, které zosobňují přírodní živly. Nová verze „di Terra" představuje rozpálenou písečnou zemi v jižním Středomoří, která je po celé léto doslova zaplavena paprsky slunce. Jemná pudrová vůně v sobě skrývá silné květinové srdce s tóny jasmínu.

klíčové tóny: mandlový květ, ambrové dřevo a hruškový akord

VŮNĚ FESTIVALOVÝCH DNŮ

Jestli patříte mezi vyznavače koncertů a festivalů, pak se poohlédněte po této letošní limitce od Escady, zarezervujte si svou vstupenku a zažijte ten největší letní festival! Tuto svěží ženskou vůni vyvinuly Amandine Marie a Gabriela Chelariu. Ovocný koktejl s elektrizujícími vonnými tóny obsahuje i přírodní ingredience jako jasmín, zelenou mandarinku či italský bergamot.

klíčové tóny: třešňové kvítky zapouzdřené v kostkách ledu, přírodní jasmín a zelená mandarinka

VŮNĚ BEZSTAROSTNÝCH DNŮ

Den strávený na pláži ve společnosti jemného písku a nikdy nekončícího šumu moře si alespoň jednou za rok rád dopřeje každý z nás. Novinka od Tom Tailor zachycuje energii a bezstarostnost právě těchto slunečných dní strávených na pláži. Květinová, ovocná, a především energizující vůně má navíc veganskou recepturu.

klíčové tóny: limetka, maracuja a pivoňka