ZAMĚŘENO NA PLEŤ V LÉTĚ

Většinu roku máme svoji zaběhnutou rutinu, pokud jde o líčení a péči o pleť. V létě se ale pravidla hry mění a co platilo doposud, platit nemusí. Pojďte spolu s námi vyvrátit obecné mýty, které kolem péče panují, a napravit chyby, kterých se v make-upu dopouštíme.

1. SPF

ANO

Při pobytu na slunci vždy přidejte extra ochranný UV filtr. Je to nejlepší investice, jako svojí pleti můžete dopřát, protože je to nejúčinnější prevence stárnutí.


NE

Množství obsažené v krémech a make-upových produktech je dobré možná tak v zimě, kdy je pobyt na slunci minimální, v při pobytu na slunci ale rozhodně nestačí a je nutné přidat ochranný faktor v dalším produktu.

SAIN

SAIN Originální denní krém pro omlazení pleti s okurkou

omlazující krém s bioaktivním peptidem a hyaluronátem
1 990 Kč

2. HYDRATACE

ANO

I v tropických vedrech platí, že pleť potřebuje hydratovat, krém rozhodně nevynechávejte.

 

NE

Vyhněte se hutným texturám a vsaďte na lehké krémy nebo emulze, které se snadno vstřebají.

3. PLEŤOVÁ MASKA

ANO

Pečujte o pleť celoročně. Po opalování vsaďte na zklidňující bylinné masky nebo extra hydratační masky.


NE

Vyhněte se hrubým peelingům a specifickým ingrediencím jako například salicyl či retinol, které pleť oslabují a nesmí se s nimi na slunce.

Matis Paris

Réponse Cosmake-Up Hyalu BB cream

BB krém
1 460 Kč

4. MAKE-UP

ANO

Vsaďte na BB krém! Oproti make-upu je odolnější proti rozmazání (máme ověřeno i při používání roušek) a zajistí mnohdy velmi dobré krytí.


NE

Vyhněte se pudrovým a hutným make-upům. Zbytečně pleť zatěžují a hrozí vám nechtěné rozmazání.

5. FIXAČNÍ SPREJ

ANO

Pokud se potřebujete i v tropických dnech precizně nalíčit, například na svatbu nebo jinou speciální příležitost, vybavte se fixačním sprejem.


NE

Naopak se vyhněte fixačním pudrům ve velkém množství, pod kterými nemůže pleť dýchat. Fixační spreje zvládnou práci stejně, ale s mnohem větší lehkostí.