ZIMA JE TU: UDRŽTE TĚLO V HARMONII

18.01.2021

Zima a mrazy konečně udeřily i na Česko. Sluneční paprsky odražené od sněhem poprášených cest a dlouhá koupel dělají naší duši neuvěřitelně dobře, kombinace mrazu a horké vody však úplně neprospívá naší pokožce.

Pokud vás v zimních měsících trápí suchá pokožka nebo jí chcete úspěšně předejít, dejte na pár užitečných rad, které vám od dehydratace a nepříjemných šupin mohou pomoci.

POSÍLENÍ IMUNITY

O tom, že alkohol v přípravcích pro pleť vhodný není, už dnes není pochyb. Přesto je dobré vyhnout se mu i vnitřně a raději se zaměřit na pitný režim. Vyhněte se popíjení vína „z dlouhé chvíle" a raději každou sklenku nahraďte vlažnou vodou s kapkou citronu nebo trochou medu. Povede-li se vám takových sklenic vypít za den 7 až 9, můžete být na sebe pyšní. A pokud máte pocit, že na vás něco leze, doplňte do těla potřebné vitamíny, minerály a další super ingredience. Sklenku vody můžete obohatit o chytrou kapsli a vytvořit si tak microdrink s brusinkou, šípkem a moringou, který vám pomůže v boji se sezónním nachlazením. Silnějším spojencem v boji za posílení zdraví a imunity je bylinný elixír značky Malinna°.

EXFOLIACI ANO!

Pokud máte pocit, že jsou peelingy v zimě nevhodné, opak je pravdou! Zvolíte-li šetrný typ, nemůže vaší pokožce uškodit, naopak ji pomůže rychleji se zbavit suchých šupin a zrohovatělé kůže, díky čemuž se pak výživné přípravky jako oleje nebo másla lépe a snadněji vstřebají. Pro zimní měsíce můžete vyzkoušet extra jemné peelingové mýdlo s olejem z hroznových jadérek a s jemně mletým práškem z meruňkových jader.

ČÍM DŘÍV, TÍM LÍP

Ihned po umytí pokožku celého těla bohatě promasírujte tělovým olejem, balzámem nebo krémem. Rozhodující je čas – čím dříve, tím lépe. Dokud je pokožka ještě uvnitř vlhká, dokáže nasáknout a vstřebat více produktu. Můžeme doporučit výživné tělové máslo -417, ručně dělaný balzám od Mcely Bouquet, který je vhodný i pro intenzivní kúru na konci zimy anebo výživné tělové máslo od Scottish Fine Soaps, které se, i přesto že je máslo, výborně roztírá a vsakuje.

Margaret Dabbs London

Intensive Anti-ageing Hand Serum

intenzivní anti-aging sérum na ruce
1 190 Kč

ZVLÁŠTNÍ POZORNOST

Ruce dostávají v zimních měsících opravdu zabrat a neustálé vysoušení desinfekčními přípravky jim rozhodně nepřidává. Myslete i na ně a jednou za čas si vyhraďte chvíli na speciální péči o pokožku dlaní. Absolutní špičkou v této oblasti je značka Margaret Dabbs, výborné produkty najdete také u oblíbené švýcarské značky Mavala. Udělejte si lehkou koupel ve vlažné vodě s krémovým mýdlem s emu olejem a s leknínem, a poté ruce bohatě promasírujte výživným omlazujícím sérem. Nezapomeňte na nehtové okolí a kůžičku, do nich pak ještě extra vmasírujte speciální vyživující olej.