MY Šípkový olej BIO 5 bio pleťový olej 50 ml

bio pleťový olej 50 ml
279 Kč

Popis

100% přírodní, za studena lisovaný šípkový olej, je vhodný jak na zralou pleť s vráskami, tak i při ekzému a různých dermatitidách. Pomáhá při hojení jizev a sjednocuje barvu pleti. Je to suchý olej, který nezanechává pocit mastnoty.

Komedogenita - 1

Zajímavost:

Tento šípkový olej se získává ze semen plodů růže divoké, která se nejčastěji vyskytuje v Andách v Čile. Po staletí andští indiáni využívali výživné a protizánětlivé výhody šípkového oleje.
Šípkový keř je dlouhověký a starý keř, který dorůstá do výšky až několika metrů. Je považován za léčivou rostlinu po více než 2000 let. Šípky obsahují hodně vitamínů, hlavně C, B1, B2, E, P a K, je bohatý na Omega 3,6 a 9 mastné kyseliny, dále obsahuje karotenoidy a glykosidy, asi 30% cukrů, organické kyseliny, pektiny, třísloviny a jiné.
Hlavní atribut, který je rozdílný oproti Rosa Canina, je kyselina trans-retinová, známá jako tretinoin.

Benefity:

  • Regeneruje pokožku
  • Výrazně snižuje vrásky
  • Stimuluje tvorbu kolagenu
  • Podporuje hydrataci pokožky
  • Podporuje obnovu kožních buněk a zanechává pleť hebkou a jemnou
  • Zmenšuje póry
  • Sjednocuje barevný tón pleti
  • Působí jako prevence strií, např. v těhotenství
  • Pečuje o pokožku trpící na pigmentové skvrny, ekzém, lupenku či dermatitidu
  • Pomáhá na unavené a nelesklé vlasy, zabraňuje tvorbě lupů
  • Nezanechává pocit mastnoty, dobře se vstřebává

Jak používat:

VLASY

1. Jemně vmasírovat do vlasů a opláchnout.

PLEŤ

1. Nejprve navlhčete obličej (ideálně hydrolátem), a poté naneste olej na celý obličej.
2. Jako přídavek do krémů.
3. Lze použít jako podklad pod krém či make-up.

Tip pro kosmetické oleje:

VŽDY nanášet na navlhčenou pleť, jinak olej ztrácí na efektivitě, jelikož olej sám o sobě nemá schopnost hydratovat, ale slouží jako prostředek, který uzamkne vlhkost v pleti tak, že se pak projeví jeho účinky. Ideální je nanést olej na navlhčený obličej hydrolátem, jelikož už květová voda (hydroláz, hydrosol) má sama o sobě úžasné účinky na pleť, a pak se uplatní přidaná hodnota v péči o pleť. Pokud hydrolát nemáme, naneseme pár kapek oleje (stačí cca 4 kapky) na pleť a jemně vmasírujeme.

Ingredience

Rosa Rubiginosa Seed Oil

péče o pleť

Mohlo by se Vám také líbit

Doprava zdarma

Při nákupu nad 700 Kč